Over Yea

collage vaas met wendy

Mijn naam is Wendy De Haes. Ik combineer mijn job als grafisch vormgever met het maken van keramiek. Het ene speelt zich voornamelijk af achter een computerscherm en voor het andere zit ik met mijn handen in de klei: een perfecte symbiose.

Als keramist ben ik geboeid door het ambachtelijke, door de technieken en de rijke geschiedenis. Ik maak voornamelijk vazen en kommen in verschillende technieken zoals draaien, boetseren en mallen. Daarnaast zorgen glazuurstudies en andere materialen voor nog meer speelruimte in het proces.

Zoals bij veel creatieve mensen, is mijn hoofd vaak een warboel. Ik spring van het ene op het andere zonder het te beseffen. Hiervan komt mijn algemene thema Refocus. Vroeger stoorde het me dat ik altijd op zoek was. Ondertussen heb ik er vrede mee dat het gewoon deel uitmaakt van wie ik ben. Door mijn werk op te delen in verschillende collecties, heb ik hier orde in kunnen scheppen. Nu kan ik telkens refocussen op iets anders zonder dat het onrust schept.

In Good for Print komt mijn liefde voor het grafische aan bod. Flashy gaat over het accepteren van fouten door ze letterlijk in de verf te zetten. Connected vertelt over de meerwaarde van menselijke relaties. Glaze 133 is een gazuurstudie. Zo heeft iedere collectie een verhaal, het ene al wat diepgaander dan het andere.