Slagzin

Het is zover, ik mag mijn keramiek nog eens in de spotlights zetten 💙

SLAGZIN is een tentoonstelling van Projectatelier Academie Mechelen. De inspiratie is een gekozen quote die ergens een verbinding heeft met je werk. De quote is zichtbaar of onzichtbaar verwerkt in het eindresultaat. Ik koos voor "It takes 10.000 hours to master a skill.”

De 10.000 hour rule zegt dat je om écht goed te worden in een bepaald vakgebied 10.000 uur gerichte oefening nodig hebt. Talent alleen is niet genoeg. Hard werken, gerichte oefening en doorzettingsvermogen zijn minstens zo belangrijk.

Ik ben gestart met het maken van keramiek in 2012. Ruw berekend stond mijn teller bij aanvang van dit project op 3396 uur. Nog even te gaan dus! Ik vraag me af: is een perfecte techniek het belangrijkste in een artistiek proces? Volgens mij niet. Toch is veel oefenen en herhalen nodig om stappen vooruit te zetten. Je wordt technisch beter en vooral: er ontstaan nieuwe perspectieven.

De werken die ik zal tonen, zijn fragmenten van mijn 10.000 uur in wording. De cijfers zijn markeringen in de tijd. Voor mij ligt de ware essentie in het genieten van de reis, in het voortdurend ontdekken en groeien. Essentieel is ook de connectie tussen wat ik maak en de toeschouwer. De imperfecties en nuances weerspiegelen niet alleen mijn eigen ontwikkeling maar nodigen je ook uit om stil te staan bij je eigen reis.

LOCATIE
Bleekstraat 7, Mechelen

OPEN
za 1 juni 14-18u (met vernissage)
zo 2 juni 14-18u
wo 5 juni 14-18u
do 6 juni 14-18u
vr 7 juni 14-18u
za 8 juni 14-18u
zo 9 juni 15-19u (met finissage)

Met heel veel dank aan
Curator: Geoffrey de Beer
Grafisch vormgever: Danièle Decaesstecker
Leerkracht keramiek: Greet Vercammen

Ik hoop om je daar te mogen verwelkomen 👋

Terug naar blog